Met veel aandacht en oog voor detail selecteert Arte het materiaal voor uw composiet aanrechtblad ArteEco. Als professioneel natuursteenverwerker, weet Arte ook als geen ander dat regelmatig onderhoud aan het blad van belang is om het blad mooi te houden.

Alle materialen van Arte hebben hun unieke eigenschappen en vergen verschillend onderhoud. Bij de levering van uw composiet werkblad ontvangt u daarom een speciaal onderhoudsadvies dat op uw keukenblad van toepassing is. Arte adviseert u om het onderhoudsadvies aandachtig door te lezen en adequaat op te volgen. Zo blijft uw keukenblad mooi en houdt het haar natuurlijke uitstraling.

Mocht u twijfels hebben over het onderhoud, neem dan contact op met uw keukenadviseur.

Strakke uitstraling
Uw composiet werkblad ArteEco weerspiegelt de rijkdom van hergebruikte materialen. De schitterende uitstraling wordt extra geaccentueerd door de manier waarop het materiaal bewerkt is. Een juweel in de keuken waarvan u jarenlang zorgeloos kunt genieten.

Krasbestendig
ArteEco bestaat voor 50% uit hergebruikt materiaal aangevuld met kwarts en hars. Het is een hard en krasvast materiaal maar desondanks raden wij u toch aan altijd een snijplank te gebruiken.

Hittebestendig
Het composiet werkblad ArteEco is uitermate hittebestendig. Desondanks is een thermoschok niet uitgesloten als er hete pannen of schalen opgezet worden. Daarom wordt het gebruik van onderzetters geadviseerd.

Vlekbestendig
Dankzij geavanceerde productiewijze is het oppervlak van ArteEco niet poreus. Dit betekent dat uw keukenblad alledaagse ongelukjes, zoals morsen, weerstaat – zonder dat onderhoud vereist is.

10 jaar garantie
Ook op de bladen van ArteEco biedt Arte 10 jaar gratis garantie. U kunt u garantie direct via de website van Arte afsluiten.

 • Waarom een ecologisch keukenblad?

  De woorden ‘duurzaamheid’ en ‘maatschappelijk verantwoord’ komen steeds vaker om de hoek kijken. Bewust met het milieu omgaan lijkt nu belangrijker dan ooit. We hechten veel waarde aan onze omgeving, de maatschappij waarin we leven en de medemens. Ook in keukenland trekt de vraag naar verantwoorde, duurzame keukenbladen aan. Recyclen is een belangrijke stap naar een betere wereld. Vandaar onze keuze voor ecologische keukenbladen. 

   

 • Waaruit bestaan ecologische keukenbladen?

  ArteEco keukenbladen worden voor 50% vervaardigd uit gerecyclede postconsumenten en postindustriële materiaal als spiegels, glas, flessen, porselein, wasbakken, toiletpotten, papier, karton, blik, plastic, metalen en glas. De postindustriële materialen zijn afgekeurde eindproducten. Het afval dat mensen en bedrijven weggooien en dat anders op de afvalberg terecht zou komen. Dankzij ArteEco bladen krijgen deze materialen een nieuw leven.  De overige 50% bestaat uit slijtvaste composietsteen. Met een natuurlijk bindmiddel dat bestaat uit maïsolie, wordt het blad 'geperst'. 

   

 • Wat zijn de eigenschappen van ArteEco keukenbladen?

  Deze duurzame keukenbladen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens vlek- en stootvast. Er zitten, zoals bij ieder blad, ook nadelen aan een ecologisch keukenblad, namelijk: dat ArteEco keukenbladen enkel verkrijgbaar zijn in de kleuren die in de gerecyclede materialen aanwezig zijn. Dit zijn vooral donkere- en lichte aardetinten. Ook zijn ArteEco bladen nooit helemaal egaal van kleur door de zichtbare gerecyclede producten die in het blad zitten. 

 • Hoe onderhoud je een ecologisch keukenblad?

  Een ArteEco keukenblad heeft dezelfde onderhoudsvoorschriften dan andere composiet keukenbladen. Zo is een ecologisch keukenblad van Arte eenvoudig schoon te maken met een lauwwarm sopje van ArteCream, een speciaal ontwikkeld schoonmaakmiddel. Het blad goed nareinigen met water en vervolgens droog maken. ArteCream is ook goed te gebruiken om hardnekkige vlekken en aangekoekte resten te verwijderen.