Onze steen, hoe klein ook, kan het verschil maken.

Duurzaam ondernemen

Verantwoord bezig zijn met energie, met mensen; het is niet iets wat we erbij doen, ons hele bedrijf is ervan doordrongen. Vraag onze medewerkers hoe ze een bijdrage leveren aan een duurzame wereld en ze zullen met talloze voorbeelden komen. In alle facetten van Arte staat het in steen gebeiteld. Maatschappelijk verantwoord ondernemen? Het is een steen die wij gelegd hebben en die de loop van Arte bepaalt. Het komt voort uit hoe wij in de wereld staan. Sterker nog: onze steen, hoe klein ook, kan het verschil maken.

Hoe dan?

Arte Right To Education

Sinds kort is steenverwerker Arte uit Helmond, niet alleen bezig om ín de groeves kinderarbeid te bestrijden, maar ook daarbuiten. Met het Arte Right To Education project in India, wil Arte in de dorpen waar onder andere groevenarbeiders met hun gezinnen wonen kinderen naar school brengen.

Hoe?

De keten: verander de loop der dingen

Arte heeft al stenen verlegd die landelijk en zelfs wereldwijd tot veranderingen hebben geleid. Wij zijn lid van het Responsible Stone Program van TFT, The Forest Trust. Deze organisatie zet zich in voor het milieu en de mensenrechten. We vinden het belangrijk om leveranciers te ondersteunen en niet alleen maar te controleren. Wij gingen met onze ideeën in gesprek met TFT en kwamen tot een waardevolle verbetering in de aanpak. Het vraagt meer van onze leveranciers, maar tegelijkertijd vergroot het de succeskans en geeft het meer voldoening. We zijn consequent bezig met het realiseren van onze ideeën over duurzaam en we willen die gedachten graag overbrengen op onze leveranciers en andere stakeholders. 

Door het breed uit te dragen, dragen wij ons steentje bij aan bewustwording op het gebied van MVO. De reacties spreken boekdelen: steeds vaker worden eigen initiatieven in gang gezet. Wij juichen dat van harte toe en proberen zo goed mogelijk te ondersteunen bij de uitvoering. Een parel groeit zo langzaam uit tot een ketting

Bekijk Infographic

Kroon op het werk

Het MVO-Prestatieladder niveau 4 certificaat is voor Arte een kroon op het werk. In de aanloop naar de daadwerkelijke certificering werden alle inspanningen die reeds op het gebied van MVO waren verricht, uitgebreid getoetst bij de belangrijkste stakeholders. De resultaten daarvan zijn verwerkt in een nieuwe beleidsverklaring MVO, opgesteld door de directie van Arte en de interne stuurgroep Inukshuk, bestaande uit verschillende medewerkers van diverse afdelingen. Daarnaast is Arte partner van de Werkgroep Duurzaam Natuursteen.

Daarnaast is Arte partner van de Werkgroep Duurzaam Natuursteen. Deze organisatie zet zich in voor verantwoord en ecologisch gewonnen natuursteen en is samen gegaan met het Engelse 'TFT Responsible Stone Program', om internationaal nog meer draagvlak te creëren voor het verduurzamen van de natuursteensector.

Duurzaamheid binnen Arte

Nieuwsgierig naar de manier waarop we duurzaamheid binnen Arte waarborgen?

Lees hier persoonlijke verhalen van onze medewerkers  

Nieuws(brieven)

We houden onze relaties graag op de hoogte met wat ons bezighoudt en hoe wij als organisatie het verschil willen maken voor milieu, mens en maatschappij. Dit doen we middels onze MVO nieuwsbrieven. Zie hieronder de eerste twee edities. Daarnaast bloggen en schrijven we regelmatig artikelen over trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Zie hiervoor onze ACTUEEL pagina.

Nieuwsbrief 1                 Nieuwsbrief 2                  Nieuwsbrief 3