Onze steen, hoe klein ook, kan het verschil maken.

Duurzaam ondernemen

Verantwoord bezig zijn met energie, met mensen; het is niet iets wat we erbij doen, ons hele bedrijf is ervan doordrongen. Vraag onze medewerkers hoe ze een bijdrage leveren aan een duurzame wereld en ze zullen met talloze voorbeelden komen. In alle facetten van Arte staat het in steen gebeiteld. Maatschappelijk verantwoord ondernemen? Het is een steen die wij gelegd hebben en die de loop van Arte bepaalt. Het komt voort uit hoe wij in de wereld staan. Sterker nog: onze steen, hoe klein ook, kan het verschil maken.

Hoe dan?

Arte Right To Education

Met het Arte Right To Education (A.R.T.E) project werkt Arte in India samen met verschillende partijen om te zorgen dat kinderen een eerlijke kans krijgen op een betere toekomst. Ongeveer 75% van het graniet dat Arte inkoopt komt uit India. Een transparante en eerlijke waardeketen is een belangrijk speerpunt, waar Arte graag haar steentje aan bijdraagt.

Hoe?

Kroon op het werk

Het MVO-Prestatieladder niveau 4 certificaat is voor Arte een kroon op het werk. In de aanloop naar de daadwerkelijke certificering werden alle inspanningen die reeds op het gebied van MVO waren verricht, uitgebreid getoetst bij de belangrijkste stakeholders. De resultaten daarvan zijn verwerkt in een nieuwe beleidsverklaring MVO, opgesteld door de directie van Arte en de interne stuurgroep Inukshuk, bestaande uit verschillende medewerkers van diverse afdelingen. Daarnaast is Arte partner van de Werkgroep Duurzaam Natuursteen. Daarnaast is Arte partner van de Werkgroep Duurzaam Natuursteen. Deze organisatie zet zich in voor verantwoord en ecologisch gewonnen natuursteen en is samen gegaan met het Engelse 'TFT Responsible Stone Program', om internationaal nog meer draagvlak te creëren voor het verduurzamen van de natuursteensector.

Duurzaamheid binnen Arte

Nieuwsgierig naar de manier waarop we duurzaamheid binnen Arte waarborgen?

Lees hier persoonlijke verhalen van onze medewerkers

Download ons MVO jaarverslag, MVO infographic en het Arte Manifest