Onze steen, hoe klein ook, kan het verschil maken.

In de samenleving werd nauwelijks gesproken over MVO, toen we jaren geleden met Arte begonnen. Duurzaam ondernemen was een woord dat niet voorkwam. Vandaag de dag is dat hét onderwerp van gesprek. Wij realiseerden ons dat het eigenlijk altijd al de kern van onze onderneming is geweest.

Verantwoord bezig zijn met energie, met mensen; het is niet iets wat we erbij doen, ons hele bedrijf is ervan doordrongen. Vraag onze medewerkers hoe ze een bijdrage leveren aan een duurzame wereld en ze zullen met talloze voorbeelden komen. In alle facetten van Arte staat het in steen gebeiteld. Maatschappelijk verantwoord ondernemen? Het is een steen die wij gelegd hebben en die de loop van Arte bepaalt. Het komt voort uit hoe wij in de wereld staan. Sterker nog: onze steen, hoe klein ook, kan het verschil maken.

In 2011 besloten we om de activiteiten op het gebied van MVO zichtbaar te maken door ons te laten certifceren op de MVO Prestatieladder en inmiddels zijn we opgeklommen tot niveau 4. We zijn één van de eerste bedrijven die op dit niveau opereren, en sowieso de eerste in de branche. De MVO Prestatieladder is een certifceerbare norm die de maatschappelijke activiteiten van een onderneming concreet en objectief zichtbaar maakt.

Ieder jaar doen we online verslag van onze activiteiten op dit gebied. Wie deze verslagen leest, ziet goed op hoeveel gebieden je duurzamer kunt ondernemen. Vier van deze aspecten komen aan bod in deze brochure: het milieu, intern opleiden, het inkoopbeleid en de werkomstandigheden.

Arte is van binnenuit bevlogen om de beste te zijn op het gebied van steen. Wij leveren kwaliteit en service. Minstens zo belangrijk vinden we, dat we samen oog hebben voor milieu, mens en maatschappij. Wij, maar ook onze ketenpartners. Samen verleggen we stenen in rivieren op aarde. Het water gaat er anders dan voorheen.