Onze steen, hoe klein ook, kan het verschil maken.

Arte Manifest

Sinds 1995 speelt Arte in op de groeiende vraag naar natuurstenen aanrechtbladen, en daarna ook op andere materialen zoals composiet, keramiek, Dekton en Neolith. Inmiddels bestaat Arte Groep uit Arte in Keukens, en Arte in Projecten. Waarbij de projectentak zich richt op bijvoorbeeld hotels, restaurants en kantoren.

Bij alles wat Arte doet heeft ze aandacht voor het milieu en het welzijn van alle mensen die bij de productie betrokken zijn. Het zit verankerd in het DNA van Arte. Arte is de aanjager voor positieve verandering in de gehele waardeketen, van groeve tot en met eindproduct.

Milieu ambities

Om eraan bij te dragen dat mensen ook in de toekomst van het leven kunnen blijven genieten, heeft Arte aandacht voor het milieu. Wij zorgen ervoor dat onze CO2 footprint minimaal is door het gebruik van energiezuinige, logistieke processen. Als eerste in de branche is Arte gecertificeerd op prestatieladder niveau 4 op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Sociale ambities

Arte draagt zorg voor het welzijn van onze medewerkers door een intern opleidingsprogramma, duurzame inzetbaarheid en bevordering van een gezonde, vitale levensstijl. Met het Social Label project biedt Arte mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mogelijkheden zich te ontwikkelen en in te stromen in het reguliere arbeidsproces.

Arte Right To Education

Met het A.R.T.E. project werkt Arte in India samen met verschillende partijen om te zorgen dat kinderen een eerlijke kans krijgen op educatie en een betere toekomst. Arte werkt samen met Earthworm (voorheen TFT) om de arbeidsomstandigheden in de groeves te verbeteren. Met behulp van lokale gemeenschappen wordt er een ‘Child Labour Free Zone’ rondom de groeves gecreëerd, waar kinderen naar school gaan in plaats van arbeid te verrichten.

Arte wil met haar inspanningen een zo groot mogelijk positieve impact bereiken en bijdragen aan het welzijn voor iedereen die met Arte te maken heeft, voor nu en toekomstige generaties.